Αρχείο για την κατηγορία

Όρθιοι χειροκροτούσαν τον Πρωθυπουργό οι Βουλευτές της Ν.Δ. όταν άκουγαν να τους λέει με καμάρι ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση, δεν είχε καλά αντανακλαστικά, υποτίμησε το θέμα και ότι δεν ενήργησε στον κατάλληλο χρόνο. (more…)

Όταν το 2004 στην εξουσία ήρθε η δεξιά, είμαστε πολλοί εκείνοι που ανακουφισθήκαμε με την έννοια ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. (more…)

Επιτέλους το σύννεφο έφερε βροχή. Μια βροχή που την περιμέναμε δυο μήνες. Βλέπαμε τον ήλιο να λάμπει Νοέμβρη μήνα κι εμείς να φοράμε τα καλοκαιρινά αντί τα παλτά, και μας ερχόταν τρέλα.  (more…)

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει σοβαρά ότι για όλα αυτά που συνέβησαν με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα κι όλα όσα έγιναν ήταν εν αγνοία του. (more…)

Γυρίσαμε πίσω. Η ανικανότητά τους μας έφερε την παρακμή. Οι άνθρωποι δεν κυβερνούν, γι’ αυτό και δεν επιδιώκουν το καλλίτερο. Έχουν αφεθεί και παρασύρονται από τα γεγονότα. (more…)

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα τέλος. Αυτό είναι καλό, άλλοτε όχι. Αν περνάς καλά σου κακοφαίνεται, αν συμβαίνει το αντίθετο μετράς τις μέρες μία - μία. (more…)

Θύματα τηλεπικοινωνιακού πολέμου
Επί εποχής μονοπώλιου του ΟΤΕ, ελάχιστα έως καθόλου απασχόλησε τον κοσμάκη η πολιτική στις τηλεπικοινωνίες. (more…)

 Η σύγκρουση καπιταλιστικής Δύσης – υπαρκτού << σοσιαλισμού >>  έληξε ως γνωστόν με νίκη της πρώτης.  Αυτή η νίκη συνοδεύτηκε με την εκτίναξη του κεφαλαίου, που εξαπλώθηκε αστραπιαία όπου έβρισκε πάμφθηνη εργασία. (more…)

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και ο λύκος ως γνωστόν από τα μετρημένα τρώει. Η αναμπουμπούλα που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες με την νοσοκομειακή περιουσία, έχει απορροφήσει όλη την σκέψη μας σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι του «Σκυλιτσείου». (more…)

Από τη μια ο Νομάρχης και το ΤΕΕ, δηλαδή οι Μηχανικοί, και από την άλλη όλη η Χίος που εκατό χρόνια περιμένει το φράγμα για να πιει νερό.
Και όμως οι δημοτικοί άρχοντες  του τόπου μας, προτίμησαν να μείνουν αρεστοί στους πρώτους, θυσιάζοντας τους δεύτερους. (more…)

Υπάρχει θέμα με την Αυτοδιοίκηση.
Χρειάζεται επειγόντως να επαναπροσδιορίσομε το περιεχόμενό της.  (more…)

Ακούσαμε το νέο πρόεδρο της Αμερικής και μας συγκίνησε τόσο πολύ που ο Θ. Πάγκαλος κόντεψε - όπως είπε - να κλάψει. (more…)

 Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κύριος μοχλός που ανεβάζει μια περιοχή ή που την καθηλώνει. Η Αυτοδιοίκηση ανέβηκε στο βάθρο της την εποχή που το ΠΑΣΟΚ το 1981 πήρε την διακυβέρνηση της χώρας. (more…)

Παιδί του Δημοτικού, θυμάμαι που έρχονταν διάφοροι πλανόδιοι καλλιτέχνες για να δώσουν παράσταση στο σχολείο. Κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργοί και άλλοι. (more…)

Μια φορά – άρχισε να μας διηγείται ο φίλος μας ο Αντιλ – ένας Πατισάχ θέλοντας να βοηθήσει έναν ανιψιό του και τον διόρισε κυβερνήτη σε μια επαρχία όπου μέχρι πρότινος κυβερνούσε ένας άλλος πασάς. (more…)