Αρχείο για την κατηγορία

Σήμερα στο σπίτι μου, αύριο στο δικό σου, γέμισαν οι σαλοτραπεζαρίες σε πολλά σπιτικά. Τώρα ποιοι ήταν όλοι εκείνοι που γέμισαν τις σάλες των κέντρων εστίασης, μέρα μεσημέρι τα Χριστούγεννα;… (more…)

Στη χώρα όπου ευδοκιμεί η γενιά των 700 ευρώ, ευδοκιμεί και η γενιά αλλοδαπών των 2000 ευρώ.
Αυτό το φαινόμενο οφείλουμε να το εξηγήσουμε, αν θέλουμε να πάμε παραπέρα. Επιτέλους, καιρός  να πάψουμε να τα  παίρνουμε όλα αψήφιστα. (more…)

Ήταν μια όμορφη ημέρα του Σεπτέμβρη που πρωτοήρθε να διδάξει σε σχολείο. Είχε ξαναρθεί ένα καλοκαίρι στο νησί,  και είχε όμορφες αναμνήσεις, γι’ αυτό άλλωστε και το επέλεξε ως ένα  από τα μέρη που θα ‘θελε να υπηρετήσει, κατ’  αρχή ως αναπληρωματική. (more…)

Αγαπητή Ευγενία.
Μένουμε απέναντι σε νεκροταφείο. Έχουμε μια υπέροχη βεράντα, από όπου απολαμβάνουμε τον τόπο χλοερό, όνομα και πράγμα. (more…)

Αν δεν είχε όπλο επάνω του ο αστυνομικός, εκείνη την μοιραία ώρα…
Από εκεί ξεκινάνε όλα, κατά τη γνώμη μου. Από το πόσο είναι σε θέση κάποιος να οπλοφορεί. (more…)

Με την οικογένεια των ΑΜΕΑ, τίμησε την 3η του Δεκέμβρη ο Θοδωρής Πυλιώτης.
Από την αποφράδα ημέρα του τραυματισμού της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, της γυναίκας του, κοντά τρία χρόνια τώρα, σε αυτή την οικογένεια ανήκει. (more…)

Προχθές έλαβα το μπουγιουρντί της εφορίας. Ένα Δεκέμβρη μήνα, (δύο μισθούς) θα μου κοστίσει, και δεν το είχα και στην άκρη… (more…)

Οι χθεσινές φοιτήτριες, σημερινές μαμάδες φοιτητών, με την ψυχή στο στόμα πέρασαν την ημέρα του «πολυτεχνείου». Τα καμάρια τους ήταν στην πορεία, κι όσο τα ένιωθαν στο μάτι του κυκλώνα… (more…)

Μια ομάδα επιστημόνων παρουσιάζει με υπερηφάνεια το πρώτο ρομπότ που μοιάζει καταπληκτικά με άνθρωπο, που μιμείται ανθρώπινες εκφράσεις (more…)

Τα παράδοξα των ημερών μας,  έχοντας τα προφανώς εμπνευστεί από τον τρόπο ζωής του συγχρόνου ανθρώπου, που είναι ίδιος  σε όλο τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο,  ένας φοιτητής από το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Αμερικής,  τα κατέγραψε και τα διοχέτευσε στο διαδίκτυο. (more…)

Στην αρχή ξαφνιάστηκα
Τόσοι άνθρωποι να περπατάνε στο δρόμο, τι έγινε;
Τα πρωινά που κατεβαίνω στη δουλειά, πιο πολλά αυτοκίνητα παρά ανθρώπους συναντώ. (more…)

Αγαπητή Ευγενία
   
Από την πρώτη του Γενάρη  θα απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.
Η εμπορία θα επιτρέπεται; (more…)

Το σύνθημα «αλλαγή» που κυριάρχησε σε αυτές τις εκλογές από το συνδυασμό του Μπαράκ Ομπάμα  τράβηξε πίσω του αναπτερωμένο το αμερικανικό όνειρο.
 Μεταξύ μας, και το ελληνικό. (more…)

Από τον τηλεφωνικό θάλαμο, ακουγόταν η φωνή που μου τράβηξε την προσοχή.
Μιλούσε σε μια ξένη γλώσσα, όχι αλβανικά, αυτά τα καταλαβαίνουμε πια καλά, μερικές λέξεις τις μεταφράζουμε κιόλας. (more…)

«Ο «πυρετός» του φετινού Νοέμβρη δεν είναι φυσιολογικός, αυτή η ζέστη είναι αρρώστια.» (more…)