Αρχείο για την κατηγορία

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο κέντρο «Παγοποιείο»,  η μουσική εκδήλωση του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Χίος, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Νέα Δύναμη».  Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στην Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή «19». (more…)

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου
Ώρα 11.00 -12.00
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου Χίου παίζουν και τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα (more…)

Δημήτρη  Μελαχροινούδη:
ΒΙΒΛΙΟΝ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ  ΠΩΛΗΣΕΩΝ  ΤΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  ΧΙΟΥ  (1857 – 1870)
Του  Γιώργου  Φ.  Παπαδόπουλου – Δημοτικού  Συμβούλου  Χίου (more…)

                             
Νομαρχιακές εκδηλώσεις

20 Δεκεμβρίου,  Ώρα 12μ.
Πλατεία Ξυλά (στο περίπτερο της Νομαρχίας)
Αστροκατασκευές και αστροζωγραφίσματα (more…)

18 Δεκεμβρίου 2008 - 7 Ιανουαρίου 2009

Η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη και ο πολυχώρος Citrus άρωμα μνήμης (Αργέντη 9 - 11 Κάμπος – Χίος) έχουν οργανώσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο και το καφέ του Citrus (more…)

«Νύχτα μαγικιά: 
«μουσικοθεατρική σύνθεση από το 4ο Γυμνάσιο Χίου και το Μουσικό Γυμνάσιο

Ελένη Τάτση (more…)

Ο Ειδικός Λογαριασμός Ερευνών (Ε.Λ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου  συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2008”, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Ζάππειο Μέγαρο (Αθήνα) από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου. (more…)

Την Παρασκευή στο Ομήρειο
Η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έρχεται στη Χίο για να πραγματοποιήσει μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του νέου της εκπαιδευτικού της προγράμματος (more…)

  Πρωτοβουλία –προσπάθεια Χιωτών Αττικής
                                                            
Μιχάλης Γ.  Καριάμης

ΜΕ  ΤΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ
Η πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη δεν είναι πολύ μακριά. Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα γρήγορα. Όπως μου γνώρισε ο πρόεδρος των Καλλιμασιωτών Αττικής, όρισαν σαν ημέρα μνήμης και τιμής του Πανέλληνα Κώστα  Περρίκου την όγδοη ημέρα το πρωί. (more…)

Βραβείο σε Πανελλήνιο  Διαγωνισμό
                
        Μια ιστορία που μυρίζει Χίο πήρε το Β’ βραβείο παραμυθιού σε πανελλήνιο διαγωνισμό! (more…)

Η απονομή  βραβείων και επαίνων του 17ου Μαθητικού Λογοτεχνικού στη μνήμη ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΤΑΦΗ, θα πραγματοποιηθεί αυριο Σαββατος στις 6 μ.μ. στο Κινηματοθεατρο της ΠΕΚΕΒ (more…)

Ο 7ος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός
Στη μνήμη Μικρασίας, πραγματοποιείται  από το « ΦΑΡΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ» σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο Καλαμωτής θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Λογοτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός στη μνήμη Μικρασίας (more…)

>> Την Τετάρτη στις 8.30 η πρεμιέρα

Κλαίρη Κάβουρα
Το έργο «Η Βέρα» του Δημήτρη Κεχαϊδη, ο οποίος ανέδειξε τον τύπο του μικροαστού στο ελληνικό θέατρο, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στο θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου στη Βερίτη. (more…)

«εκδηλώσεις στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Mε ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι πρώτες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, (more…)

Ομήρειο 14 Δεκεμβρίου
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου θα δοθούν δύο μοναδικές παραστάσεις του φημισμένου Κρατικού Θεάτρου Μάγων της Μόσχας. (more…)