Αρχείο για την κατηγορία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του ΚΑΣΤΡΟΥ

Την επανεμφάνισή της έκανε η Επιτροπή για τη Σωτηρία του Κάστρου με μια ανακοίνωση που καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βρουλή η οποία επανεξετάζει το θέμα της δημιουργίας περιφερειακού δρόμου στο Κάστρο έτσι ώστε να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος την ώρα άφιξοαναχωρήσεων των πλοίων. (more…)

Ισότιμη πρόσβαση στην υγεία«Το δικαίωμα των ΑΜΕΑ να αντλούν από το σύστημα τις ίδιες ακριβώς παροχές υγείας με τους υπόλοιπους πολίτες, θωρακίζει η απόφαση της επιτροπής υγείας». (more…)

Κλειστό το Κ.Ε.Π της Νομαρχίας

«Το κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νομαρχίας θα παραμείνει κλειστό από την Δευτέρα 19-11 και έως την Πέμπτη 22-11 λόγω μεταστέγασης». (more…)

keyfood.jpgΠλήθος κόσμου παραβρέθηκε  στα εγκαίνια του νέου μεγάλου syper market Key Food στην οδό Πασπάτη, καθώς και του  υπόγειου χώρου στάθμευσης, του πρώτου υπόγειου που γίνεται  στη  Χίο. (more…)

Tροχονομικοί  έλεγχοι
Αισθητή μείωση παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, σύμφωνα  με τα στοιχεία της Τροχαίας, οι παραβάσεις που αφορούν τον θόρυβο των δικύκλων. (more…)

Δίπλα στην πόλη ένα χωριό που αναπτύσσεται

 «Σε σημείο κομβικό, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου ? Καλλιμασιάς βρίσκεται το Δ.Δ του Νεοχωρίου του Δήμου Αγίου Μηνά. (more…)

ΠΑΣΟΚ: 11 Νοεμβρίου η εκλογή Προέδρου

Με ομόφωνη απόφασή του, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και αποδείχνοντας την ικανότητα του κινήματος να ξεπερνά τις δυσκολίες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε αργά χθες το απόγευμα η εκλογή του νέου Προέδρου να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. (more…)

Περί κομματικού κράτους«Ποιος ήταν προϊστάμενος στη ΔΟΥ, στο ΙΚΑ, στην Οικονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον ΟΑΕΔ;Ποιοι ήταν Διευθυντές στα σχολεία του Νομού και στο Δημόσιο ΙΕΚ;» (more…)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Χίος  «?Μετά από επικοινωνία που είχα με τουριστικά καταλύματα του Νομού, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας αστέγων πολιτών, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους στην πρόσφατη καταστροφή και για τους οποίους υφίστανται κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι στέγασης, και, κατά άμεση προτεραιότητα, παιδιών.» Ε.Τσουρή (more…)

 Σοβαρός τραυματισμός 39χρονου

«Τα χειρότερα γλύτωσε ο 39χρονος Αλέξης . Ν. όταν κινούμενος με την μοτοσικλέτα του στο 17ο χιλιόμετρο της  διαδρομής Χίου- Βολισσού χτύπησε  μία κατσίκα». (more…)

Συνέντευξη Π. Ρισκάκη για το ΚΑΠΗ

«Διευκρινίσεις για τη νομιμότητα των ενεργειών του, σχετικά με το θέμα του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων,  θα δώσει σε συνέντευξη τύπου, σήμερα  στις 12 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Ρισκάκης».  (more…)

Στόχος να γίνει η Βολισσός «άρμα» ανάπτυξης της Αμανής«Στόχος της δημοτικής μας αρχής να μετατρέψουμε σε βάθος δεκαετίας τη Bολισσό σε διοικητικό κέντρο της Βορειοδυτικής Xίου, ώστε με τη σειρά της να βοηθήσει να σπρώξουμε τη ζωή και στους υπόλοιπους οικισμούς. (more…)

«Καθημερινές πρακτικές στην αντιμετώπιση της άνοιας»  είναι το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιούν  αύριο 16 τρέχοντος, στις 7.30 μ.μ. στο Ομήρειο, οι υγειονομικοί φορείς της Χίου. Θα μιλήσουν η κ. Μάγδα Τσολάκη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής στο Α.Π.Θ. και η κ. Ελένη Βουτιέρου, Ψυχιάτρος Γ. Ν. Χίου «Σκυλίτσειο».

Περί Κτηματολογίου Δήμου Ιωνίας Χίου «Τα χρήματα που θα χρειαστεί να καταβάλει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης για την τακτοποίηση κάθε ακινήτου του πλησιάζει ή υπερβαίνει την αξία του ακινήτου!!!»  Ρεπορτάζ, Μ. Μυσιρλής Δρ. Πολ. Μηχανικός. σελ 6, 7 Ε.Τσουρή για Κτηματολόγιο «Εικόνα διάλυσης και πλήρης απουσία της Πολιτείας είναι τα χαρακτηριστικά, τα οποία συνοδεύουν αυτή τη στιγμή, τη λειτουργία κτηματολογικών γραφείων στη Χίο». Ρεπορτάζ, σελ. 7  (more…)