Αρχείο για

Ανοικτή Επιστολή – πρόσκληση σε εκπροσώπους φορέων, οργάνων, και επιχειρήσεων,  που αφορά στις επιπτώσεις  που θα έχει η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, στο Νομό Χίου, απευθύνει η Βουλευτής Χίου, Ελπίδα  Τσουρή, (more…)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου για τον Ανάβατο και την οχυρωματική αρχιτεκτονική στο Αιγαίο. (more…)

Από το Σάββατο 1η του Νοέμβρη είναι γεγονός η δρομολόγηση του «Νήσος Χίος» στη νέα γραμμή (Πειραιάς μέσω Μυκόνου και Σύρου) (more…)

Τα σωματεία ΑΜΕΑ νομού Χίου, οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ καθώς και ο Νομαρχιακός Οργανισμός Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία νομού Χίου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία (more…)

Μία πηγή ζωής για την περιοχή μας, την Αμανή, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(Κ.Δ.Α.Π.), που  λειτουργεί από το 2000 με 45 παιδιά και 4 εργαζόμενους, κλείνει. (more…)

Ενώ τα εισιτήρια έχουν τραβήξει την ανηφόρα, η πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΘΕΟΦΙΛΟΣ σε χαρτογραφημένη ξέρα στο δίαυλο Χίου- Οινουσσών φέρνει στην επικαιρότητα και τα άλλα ζητήματα. (more…)

Σ’ ένα τεράστιο κλουβί από λαμαρίνα, έχει μεταμορφωθεί η πλατεία, εν όψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, αφού η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να ξεκινήσουν τώρα τα έργα ανάπλασης  της. (more…)

Για 2ο μήνα οι δικηγόροι της Χίου με απόφαση της Γενικής τους Συνελευσής, συνεχίζουν  την αποχή διαρκείας με αίτημα τη σύσταση μεταβατικής έδρας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Χίο. (more…)

 «Ενημερωτική συνάντηση, με εκπροσώπους του ΟΑΣΠ, που αφορά στους σεισμούς και τη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής της Χίου, πραγματοποιήθηκε  στο Ομήρειο, στο πλαίσιο των σεμιναρίων Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και πολιτών της Χίου. (more…)

Με τον διακριτικό τίτλο «19»  όσα και τα χωριά της περιοχής, κάνει την εμφάνιση της η Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή. (more…)

Την ημέρα  των γενεθλίων του πατέρα του, του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου που όπως είδε για πρώτη φορά το φως εδώ στη Χίο, στις 5 Φεβρουαρίου  του 1919,  (more…)

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
     Με αφορμή το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που ανήμερα των Θεοφανείων «χτύπησε» την Πελοπόννησο, ζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από τη ΝΑΧ, ότι ο σεισμογραφικός σταθμός λειτουργεί στην περιοχή του Προβατά, (more…)