Αρχείο για

Μια εφημερίδα για να ζήσει πρέπει να φάει έναν και δύο και τρεις λογοτέχνες, μας έλεγε πάντα ο αγαπητός δάσκαλος Γιώργης Διλμπόης. Χρονιάρες μέρες όμως που διανύουμε, είπαμε να της δώσουμε όχι έναν και δύο, αλλά πολλούς περισσότερους λογοτέχνες να φάει, για να αισθανθεί και τη διαφορά… (more…)

Του Αντώνη Πυλιάρου

Απελπισία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, εικόνες φρίκης, αηδία, αβελτηρία. Χάος. Στην κορύφωσή του το ελληνικό δράμα. Η Ελλάδα δακτυλοδεικτούμενη. Η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ιστορίας της. (more…)

Η τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας σηματοδότησε την ανάγκη για ευρύτερες αλλαγές όχι μόνο στον Κλασικό Αθλητισμό, αλλά και στο συνολικό οικοδόμημα του αθλητισμού. (more…)

Του Στέλιου Τάτση

Όταν κάποιος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και τρέχει πάνω κάτω καθημερινά, συνηθίζουμε να  λέμε ότι κάνει σκυλίσια ζωή. Είναι όμως μεγάλο λάθος και θα πρέπει ν’ αλλάξουμε την έκφραση. Το παρακάτω γεγονός θα σας πείσει. (more…)

Της  Αντιγόνης  Καράλη  

Πέρα από τον ορίζοντα, πιο μακριά από το σημείο  που η  θάλασσα  με  τον  ουρανό  γίνονται  ένα, υπήρχε μια πολιτεία. Με   παγωτό  φράουλα  και  τρούφες σοκολάτα, με  μουσική  και   τραγούδια, με  χαρτοπόλεμο   και  μπαλαρίνες . (more…)

 Τάσος Σαραντής, δημοσιογράφος

Όταν το παρόν γίνεται παρελθόν με μια αφορμή συμβολική, όπως είναι η αλλαγή του έτους, οφείλουμε να αναλογιστούμε τι απομένει πίσω (με αυτή την αυτόματη «περιστροφή του διακόπτη») και τι επέρχεται. (more…)

του Νίκου Χειλά

Με τη Χίο δεν με συνδέουν πολλά πράγματα. Εκτός ίσως από το ότι οι γονείς μου κατάγονται από εκεί, από την Παρπαριά, που υπάγεται σήμερα στο δήμο Αμανής. (more…)

Του Αντώνη Κώνστα (more…)

Κώστας Μαρδάς 

Eίδα Θεό να αλητεύει στο Σύμπαν
Στα βουνά και στους κρατήρες της Aφροδίτης μέθυσε. (more…)

Του Κώστα Χατζημανώλη*

 Πόσο σύντομα αλλάζουν κάποια πράγματα από μέρα σε μέρα ή έστω μήνα σε μήνα είναι απίστευτο. (more…)

Δρ. Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου
Λέκτορας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κύπρου
Καθηγητής – σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (more…)