Αρχείο για

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή   
Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, με  αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (more…)

Καταγγέλλει
Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταγγέλλει την εγκληματική επιδρομή  του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού,  και καλεί όλους τους Χιώτες (more…)

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΜΙΣΕΤΖΗ
Πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Χίο  σε τουριστική απαξίωση !
Η έλλειψη ξεκάθαρου τουριστικού προϊόντος.

(more…)

Στον Υπουργό Άμυνας με ομοφωνία φορέων
Η άμεση απομάκρυνση του Πεδίου Βολής  από την περιοχή «Κάτω Φανά» του Δήμου Μαστιχοχωρίων αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη σύσκεψη που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου, (more…)

Επί τέλους εδέησε ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του. Βοήθησε και το Άγιο Πνεύμα που είχε κατέβει από την προηγούμενη, εν είδη περιστεράς. (more…)

Ο Βασίλης Ζαννής, Καθηγητής Βιοχημείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ανήκει στους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες, που τιμούν το τόπο τους παγκοσμίως. (more…)

Μιλώντας για τη ζωή της στην Αυστραλία, κάποια κυρία που πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην εκπομπή «πάμε πακέτο», όπου είχαν καταφύγει συγγενείς της για να τη βρουν, αναφέρθηκε στον παπά- Λευτέρη που τη στήριξε τα δύσκολα πρώτα χρόνια της παραμονής της στη Μελβούρνη. (more…)

Σωτήρης Χατζημανώλης
Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν την κατάδυση του σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων που έγιναν χθες σε παραλίες πλησίον της Μελβούρνης. (more…)

Τον συνάντησα προχθές τυχαία κι αρχίσαμε να λέμε τα συνηθισμένα των ημερών. Πόσα λοφάκια κουραμπιέδες φάγαμε, πόσο ξενυχτήσαμε, ποιους φίλους είδαμε απ’ τα παλιά, αν φύγαμε καθόλου απ’ τη Χίο, αν κάναμε ψώνια κι αν παχύναμε. (more…)

Το λουλούδι της γειτονιάς, έτσι τη λέγανε τη Μαργαρώ τη Βαρβασιωτίνα, κι εν είχανε άδικο, αφού η Μαργαρώ και όμορφη ήτανε και γλυκομίλητη ήτανε και καταδεχτικιά ήτανε. (more…)