Νέα ερώτηση στο υπουργείο Τουρισμού
  
   Ακόμα ένας υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, θα πρέπει να εξετάσει το θέμα της μαρίνας και να αποφασίσει επιτέλους τι θα γίνει με την ολοκλήρωση των εργασιών. Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την περίοδο που ορίστηκε ανάδοχος εταιρεία για το έργο, για το οποίο όμως δεν έχει υπάρξει η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε και να προχωρήσει.
   Το αίτημα επανέφερε με ερώτηση, δεύτερη κατά σειρά, η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή που ζητά να μάθει τη θέση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
   Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «Σύμφωνα με την 391/2007 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά την πλειονοψηφήσασα άποψη η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, το δημόσιο συμφέρον υπό τις νέες σημερινές συνθήκες και τα νέα οικονομικά δεδομένα εξυπηρετείται καλύτερα με τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την ολοκλήρωση – εκμετάλλευση του τουριστικού λιμένα Χίου».
   Παρόλα αυτά όμως τίποτα δεν έχει προχωρήσει.
   Αναπάντητες εξάλλου είναι η κοινή επιστολή Νομάρχη Χίου και Δημάρχου Χίου τον περασμένο Σεπτέμβριο που ζητούσαν «την παραχώρηση από τον Ε.Ο.Τ. των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στη Ν.Α. Χίου και στο Δήμο Χίου για χρονικό διάστημα 25 ετών προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στην ένταξη και ολοκλήρωση του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και στην υλοποίησή του. Για το θέμα αυτό έχουμε έλθει σε συνεννόηση και συμφωνία και προτιθέμεθα να συμπράξουμε και στην υλοποίηση του έργου», ενημέρωσαν τον προηγούμενο υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο.
   Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία απάντηση που οδήγησε το Νομάρχη στις αρχές Νοεμβρίου 2008 να καταθέτει και πάλι τοα αίτημα για ενημέρωση από το υπουργείο.
   Για να δούμε τι θα απαντήσει αυτή τη φορά ο κ. Μαρκόπουλος.
  
  

Αφήστε το σχόλιο σας

Πρέπει να κάνετε login για να σχολιάσετε Login »