Το έχω προσέξει.
Μόλις βγει κάποιος και καταδικάσει, καταγγέλλει, ή ό, τι άλλο κάνει, ένα γεγονός, θα τον μιμηθούν οι πάντες.
Έτσι έγινε και τώρα με την καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Βγήκαν μέχρι και οι κυβερνητικοί βουλευτές,(αυτοί πάλι, πώς το πάθανε;), και καταδίκασαν το αποτρόπαιο γεγονός.
Αποτρόπαιο πράγματι και καταδικαστέο.
Να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, και να κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα, για την ψυχική ο,τι και να πούμε θα είναι πολυτέλεια, μέρες που διανύουμε…
Μόλις το πράγμα ξεθωριάσει, οι πάντες εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, θα ξεχάσουν και αυτό το θύμα της «πέτρινης», ναι ξαναέγινε πέτρινη,  εποχής μας.
Ωστόσο κάτι θα μείνει,  έμεινε δηλαδή: Το εργασιακό περιβάλλον των…μαύρων καθαριστριών. Λέω καθαριστριών, γιατί στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού κυρίως γυναίκες εργάζονται. Από  ο,τι φαίνεται δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να μεριμνά για τα του κλάδου.
Γι αυτό άλλωστε και συμφέρει να δίνεις σε ιδιωτικά συνεργεία τη δημοτική καθαριότητα, για να έρθουμε και στο θέμα που μας απασχόλησε τελευταία, με αφορμή τα καμώματα του Αγίου Μηνά. Του Δήμου εννοώ.  Διότι οι…μαύροι συμφέρουν καλύτερα…
Δε θυμάμαι πότε ακριβώς  ίσχυσε, πάντως ολόκληρη την περσινή χρονιά, οι δήμοι είχαν δικαίωμα να καταργήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και να προσλάβουν ιδιωτικά συνεργεία να κάνουν τη δουλειά.
Κρίθηκε ότι ήταν πιο συμφέρον διότι είπαμε, οι…μαύροι δουλεύουνε, δεν είναι «δημόσιοι υπάλληλοι». Κάποιοι δήμοι μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν το νόμο, και έδωσαν το έργο σε ιδιώτες.
Αυτό προφανώς είχε σκοπό να κάνει και ο δήμαρχος Γιάννης Παντελάρας, όταν θα τελείωνε η προγραμματική σύμβαση που είχε με το Δήμο Χίου, μα τον πρόλαβε το κράτος, και κατάργησε το νόμο, απόφαση, ή ο,τι άλλο είναι, και πια…όσοι δώσανε, δώσανε!
Δεν ξέρω γιατί έδωσε την καθαριότητα του δήμου σε ιδιώτες, δεν ξέρω γιατί την  επέστρεψε ξανά στους δήμους, δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα με εκείνους που κατάργησαν τις υπηρεσίες καθαριότητας και έδωσαν το έργο σε ιδιωτικά συνεργεία, δεν ξέρω…
Ένα μοναχά ξέρω:
Ότι θέλω να ρίξω ένα κλάμα!
Για τους …μαύρους όλου του κόσμου, και για τα σκουπίδια πάσης φύσεως

Αφήστε το σχόλιο σας

Πρέπει να κάνετε login για να σχολιάσετε Login »