Ζώνες ασφαλείας πεζών περιμετρικά του κήπου
   Δ.Καζανας: 3 μήνες ακόμα υπομονή
   Θοδωρής Πυλιώτης
   
   Διάβα για τους πεζούς εξασφαλίστηκε περιμετρικά του κήπου, αφού από χθες το πρωί τοποθετήθηκε πορτοκαλί προστατευτικό πλέγμα και ζαρντινιέρες για να οριοθετηθεί ο χώρος που από την πρώτη στιγμή των εργασιών στην πλατεία όφειλε να έχει πράξει Δημοτική Αρχή και ανάδοχος του έργου.
   Τώρα δεν είναι ανάγκη να μπερδεύονται πλέον οι πεζοί με τα αυτοκίνητα και τα ταξί, ενώ διευκολύνεται η πρόσβαση και σε περίπτερα και διαβάσεις.
   Χρειάζεται βέβαια να φτάσει το «πορτοκαλί τείχος» μέχρι τη διάβαση δίπλα στο περίπτερο του Λ. Φιλιππάκη και να μην σταματά ακριβώς πάνω στη στροφή (όπου πολύ εύστοχα χρησιμοποιήθηκαν ξύλινες ζαρντινιέρες από παρακείμενο καφέ). Ο κ. Καζάνας μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει, θα επεκταθεί δηλαδή το «τείχος».
   
   Ακόμα 3 μήνες
   Ζήτησε επίσης την κατανόηση όλων των πολιτών αφού θα χρειαστούν ακόμα 3 μήνες για να αρχίσουν να ομαλοποιούνται τα πράγματα στην πλατεία.
   Στη διαμόρφωση πάντως αυτής της ζώνης, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η έντονη παρέμβαση της Ένωσης Γονέων, που στις 16 Ιανουαρίου επανέφερε το αίτημα «… έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών γύρω από την πλατεία Βουνακίου.
   Ζητάμε το δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης των πεζών στο κέντρο της πόλης να γίνεται σεβαστό από όλους και πρώτα από όλα από τη Δημοτική Αρχή».
   Εκφράζοντας την ικανοποίηση της Ένωσης, η αντιπρόεδρος Ολγα Ορφανίδου σημείωσε: «Πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού και ασφάλειας των πεζών και ειδικά των παιδιών μας. Ελπίζουμε πραγματικά αυτό να γίνει μάθημα για την όποια Δημοτική Αρχή και να μην καταναλώνουμε χρόνο -φορείς και υπεύθυνοι- για πράγματα αυτονόητα αλλά να κάνουμε ουσιαστική και παραγωγική εργασία».
  
   Έργα και στην Καλαμπόκα
   Από την προσεχή Δευτέρα κλειστή θα είναι και πάλι η οδός Καλαμπόκα, αφού θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων.
   Πριν από 3 μέρες οι Δήμαρχος και αντιδήμαρχος επεσκέφθησαν και πάλι την περιοχή όπου δέχτηκαν τις παρατηρήσεις και παράπονα των καταστηματαρχών. Κύρια αιτήματα να δοθεί επιπλέον χώρος για στάθμευση οχημάτων μεταφορικών εταιρειών.
   Από πλευράς μας επισημάναμε στον κ. Καζάνα την προσοχή που πρέπει να επιδειχτεί στην κλίση που θα έχουν οι ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι σχετικές προδιαγραφές και να μην επαναληφθούν λάθη που έχουν γίνει στην περιοχή πίσω από το ΟΜΗΡΕΙΟ (απότομες κλίσεις, μη πρόσβαση σε όλα τα πεζοδρόμια) ή σε Βενιζέλου- Ροδοκανάκη (με απότομα στενέματα και μάλιστα σε σημεία που υπάρχουν κολόνες ΔΕΗ ή κάδοι σκουπιδιών).
   .
 

Αφήστε το σχόλιο σας

Πρέπει να κάνετε login για να σχολιάσετε Login »